FAQ over beschermfolie

Meest gestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over onze beschermfolies.

Algemeen

Kan XPEL folie gewaxt worden?

De folie kan gewaxt worden zolang de concentratie van het product wat u daarvoor gebruikt niet meer dan 5% Nafta of kerosine bevat. Daarnaast mag het ook geen kleurstoffen bevatten. Voor de beste resultaten raden wij aan onze XPEL Flawless Finish Paint Protection Film Sealant te gebruiken. Dit product is speciaal ontwikkeld voor gebruik met polyurethaan beschermingsfolie voor maximale bescherming en glans en bevat daarnaast ook geen ingrediënten die na verloop van tijd verkleuren.

Kan XPEL geïnstalleerd worden op borden?

Ja, lakbeschermingsfolie kan op elk glad gelakt oppervlak worden toegepast.

Wat is de verwachte levensduur van XPEL?

Onze ULTIMATE PLUSTM en STEALTHTM folie heeft een garantie van 10 jaar. Deze garantie dekt: vergeling, vlekken, delamineren, scheurtjes, loslatende stukjes, bobbelvorming en meer.

Kan ik detailing klei gebruiken op de folie?

Ja. Het proces is hetzelfde als dat van normale verf: maak het oppervlakte nat met een smeermiddel zoals water met zeep en wrijf het oppervlak vervolgens voorzichtig in met het kleiblokje. Voor hardnekkige vervuiling, insecten, vogelpoep of harde watervlekken kunt u Simple Green (schoonmaakproduct) gebruiken als smeermiddel voor de detailing klei.

Hoe onderhoud ik XPEL ULTIMATE PLUS?

Er is geen speciaal onderhoud vereist voor onze ULTIMATE PLUSTM. De folie gaat echter wel langer mee en is makkelijker schoon te maken als het 2 keer per jaar wordt behandeld met onze XPEL Flawless Finish Paint Protection Film Sealeant set.

Kan XPEL worden geïnstalleerd op chroom?

Al onze folies kunnen op Chroom geïnstalleerd worden, hoewel de afwerking er dan iets anders uitziet dan wanneer deze onbeschermd wordt gelaten. Wij raden aan een klein staaltje op het gewenste oppervlak aan te brengen zodat u kunt zien hoe het Chroom eruit ziet voordat u de beslissing neemt deze te beplakken.

Kan ULTIMATE PLUS vergelen over tijd?

ULTIMATE PLUSTM heeft een garantie van 10 jaar tegen een reeks problemen waaronder vergeling.

Hoe diep kan een snede zijn om nog geheeld te worden door de folie?

De heldere laag is een zelfherstellende laag en is ongeveer 13 micrometer dik. Als deze laag wordt doordrongen, dan zal de folie niet meer zelf herstellen.

Kan ik een precut kit kopen voor mijn auto?

Als consument kunt u geen PPF rechtstreeks kopen bij ons omdat de installatie erg lastig is zonder een training te hebben gevolgd. Om deze reden raden wij aan om de installatie uit te laten voeren door een van onze officieel gecertificeerde specialisten die wij in huis hebben.

Kan XPEL worden geïnstalleerd op mijn voorruit?

Nee. Vanwege de impact absorptie van Lakbeschermingsfolie is de brekingsindex van de folie te verschillend van die van de voorruit. Vanwege dit verschil veroorzaakt het samenvoegen van de twee een verstoring bij het kijken door het glas. Deze verstoring is gevaarlijk en onacceptabel voor de inzittenden van het voertuig.

Blijft TRACWRAP op mijn in vinyl gewrapte auto zitten?

Jazeker, TRACWRAPTM kan op vinyl worden toegepast.

Wat als de installatie op mijn auto verkeerd is gedaan?

Als je oneffenheden ziet of fouten dan neem je gelijk contact met ons op. Wij gaan dan bekijken wat het probleem is en hoe we dit gaan oplossen.

Kan mijn hele auto in XPEL Paint Protection Film worden gewrapt?

Jazeker, elk glad gelakt oppervlak kan worden bedekt in lakbeschermingsfolie.

Hoe kan ik STEALTH waxen zonder dat het glimmend wordt?

Hoewel er geen reden is om STEALTHTM te waxen, raden we aan om onze XPEL Flawless Finish Paint Protection Film Sealant te gebruiken. Wanneer u de sealant aanbrengt moet u in kleine gedeeltes werken en alle overtollige delen grondig wegvegen voordat u naar het volgende gedeelte gaat.

Kan mijn auto door een wasstraat met XPEL folie op de auto?

Jazeker, maar wacht hiermee tot 48 uur na de installatie van de folie zodat deze goed kan hechten en er niks mis kan gaan.

  Staat jouw vraag er niet bij? Stel hem dan hier en wij nemen contact met je op.
  Tevens zullen we je vraag meenemen in deze F.A.Q. pagina.

  Welke locatie?

  Wil je dat we snel contact met je opnemen? Laat dan je telefoonnummer achter!

  Bekijk onze video

  Bescherm je autolak tegen invloeden van buitenaf.

  Bekijk meer video's