FAQ over raamfolie

Meest gestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over onze raamfolies.

Algemeen

Worden de ramen gedemonteerd?

Ja, in de meeste gevallen demonteren wij de ruiten indien nodig om een goed resultaat te kunnen garanderen.

Kan de folie wel over de ruit verwarming heen worden geplakt en werkt deze dan nog wel?

Dit is geen enkel probleem en kan veilig over de ruit verwarming heen worden geplakt. De warmte die de ruitverwarming afgeeft laat de folie gewoon door zodat de werking hetzelfde blijft als voorheen.

Hebben we na het blinderen nog wel een goed zicht naar buiten?

Jazeker, je kunt het vergelijken met een zonnebril, je kunt alles nog prima zien terwijl je voor een ander nauwelijks zichtbaar bent. Vanuit de auto kijk je naar buiten waar het natuurlijk altijd lichter is dan in de auto zelf, waardoor je prima zicht blijft houden. Als je achter de geblindeerde auto staat en het licht schijnt via de voorruit naar binnen, kun je ook beter naar binnen kijken dan dat je naast de auto staat (afhankelijke van de tint).

Mag ik mijn voorportier ruiten en voorruit laten tinten?

De voorruit en voorportier ruiten mag je zeker laten tinten. De ramen moeten samen met de originele tint van het glas minimaal 55% licht door laten volgens de normen van de wetgeving. Uiteraard houden wij ons aan deze wetgeving en weten wij precies welke folie er geschikt is voor je auto die daarnaast volledig aan de wettelijke eisen voldoen. Zo ga je met een gerust hart én getinte ramen weer de weg op!

Hoe donker mag ik mijn autoruiten blinderen?

Op alle ruiten achter de bestuurder mag je een donkere tint folie plakken hier geldt geen wettelijke licht doorlaat. Er moet wel een rechter zijspiegel op de auto zitten. Uiteraard houden wij ons aan deze wetgeving en weten wij precies welke folie er geschikt is voor je auto die daarnaast volledig aan de wettelijke eisen voldoen.

Zo ga je met een gerust hart én getinte ramen weer de weg op!

Wanneer krijg ik een bekeuring?

De politie bekeurd wanneer de licht doorlaat minder is dan 55% inclusief 5% meet correctie.

Meer lezen over de wet en regelgeving en metingen van politie klik hier:

 

Welke voorbereidingen ik als klant moet treffen?

De auto dient vooraf gewassen te worden i.v.m de stofgevoeligheid van de folie. Overtollige spullen zoals kinderzitjes en spullen in de kofferruimte graag thuislaten. Ook dien je de auto van binnen grondig te stofzuigen.

Wil je inbraak werende folie op de ramen van je huis of pand? Dan dienen de ramen vooraf gewassen te worden.

Kan ik mijn ramen nog naar beneden doen na het blinderen?

Je moet de ramen na het blinderen één week dichthouden zodat de folie goed kan drogen en de lijm laag zich goed aan de ruit kan hechten.

Houd rekening met een wazige look of vochtige bubbeltjes op een XPEL Raam Tint tot maximaal 10 dagen na de installatie. Wanneer de vloeistof die is gebruikt voor de installatie compleet is opgedroogd, zal de XPEL Raam Tint perfect zijn.

Wordt de raamfolie aangebracht zonder luchtbellen en/of vouwen?

Succes Signs is gespecialiseerd in het tinten en blinderen van autoruiten. Wij instaleren raamfolie zonder luchtbellen en/of vouwen. Het slechte werk wat mensen soms bij auto’s zien is meestal door een hobbyist geplakt maar zeker niet door een raamfolie specialist.

Wat is het verschil tussen ruiten coaten en ruiten met folie laten beplakken?

Coating is niet kleurvast en zal na verloop van tijd door de uv straling een paars/blauwe kleur krijgen. Daarbij is de coating niet krasbestendig. Onze raamfolie heeft deze eigenschappen wel. Wij zijn zo overtuigd van de kwaliteit van onze materialen dat wij je levenslange garantie geven op verkleuren en loslaten van de folie.

Komt de folie aan de binnenzijde of aan de buitenzijde?

Een raamfolie komt op autoruiten altijd aan de binnenzijde van het glas. Wanneer een folie aan de buitenzijde geplaatst zou worden kun je ruit niet meer krabben wanneer het vriest. Ook wanneer je door de wasstraat gaat beschadigd de folie door de ruwe borstels.

Kan ik door de wasstraat na het plaatsen van raamfolie?

De raamfolie wordt aan de binnenzijde van de autoruiten gemonteerd. Je mag dan ook gewoon door de wasstraat rijden. De binnenkant kan je op de volgende manier schoonmaken:

 • Gebruik voor het schoonmaken van uw ramen een microvezel doekje dat lichtelijk gedept is in water. Als het nodig is, kun je ook milde (zonder ammoniakbasis) glasreinigers gebruiken.
 • Vermijd het gebruik van schurende materialen zoals een schuursponsje, om de getinte ramen mee schoon te maken.

  Staat jouw vraag er niet bij? Stel hem dan hier en wij nemen contact met je op.
  Tevens zullen we je vraag meenemen in deze F.A.Q. pagina.

  Welke locatie?

  Wil je dat we snel contact met je opnemen? Laat dan je telefoonnummer achter!

  Bekijk onze video

  Bescherm je autolak tegen invloeden van buitenaf.

  Bekijk meer video's